De overname mag dan alweer anderhalve maand geleden zijn, hij blijft noemenswaardig. Gedistribueerde cloudstorage aanbieder Storj, heeft VALDI overgenomen. Dat laatste bedrijf biedt cloud GPU’s aan tegen prijzen die lager liggen dan bij andere aanbieders. Net als Storj doet met ongebruikte storage, verkoopt VALDI ongebruikte capaciteit van cloud GPU’s.

Interessant aan beide bedrijven is dat door restcapaciteit te verkopen. Zij hoeven daarom zelf niet te investeren in hardware en datacentercapaciteit. Of zoals het bedrijf het zelf noemt: “all without building a single data center, or buying/powering/cooling its own equipment”. Dat maakt een enorm verschil vergeleken met de concurrentie, die in 2023 massaal kozen om in GPU’s te investeren en juist niet in storage apparatuur.

In andere woorden de CapEx van het bedrijf is vergeleken met die van de concurrentie onvoorstelbaar laag. Daar staat tegenover dat de OpEx weer veel hoger is. Echter staan die laatste kosten in rechtstreeks verband met de omzet die wordt gerealiseerd. Daarmee is Storj dus in staat om te concurreren met hyperscalers, omdat het bedrijf niet de noodzaak kent om bij de groei van de omvang van de activiteiten rekening te houden met de financiering ervan.