Een bekende IT-specialist uit Oost-Brabant is overgenomen door Your.Cloud. Daar is een mooi persbericht over uitgestuurd, waaruit blijkt dat de MSP door de overname “haar droom om dé one-stop-shop voor telecom en ICT in de regio te worden, versneld [kan] verwezenlijken”. De consolidatie van voorheen zelfstandige MSP’s gaat daarmee door.

Een citaat van de voormalige eigenaar en daarmee verkopende partij in de overname, is interessant:

(..) We hebben altijd groots gedroomd en sluiten nu aan bij een familie van MSPs waar alle kennis, ervaring en middelen beschikbaar zijn die we nodig hebben om die dromen te verwezenlijken. Ik ben ook heel blij dat we met Your.Cloud een partner hebben gevonden waar we ook gewoon onszelf kunnen blijven: een vertrouwde partner voor onze klanten en betrouwbare werkgever voor onze medewerkers.

Wanneer er wordt ingezoomd op de MSP, dan valt op dat er met 35 medewerkers verschillende generieke IT-diensten worden aangeboden. Waar zit de waarde van een dergelijk bedrijf voor een private equity organisatie, die aan de lopende band MSP’s overneemt. Het antwoord staat in de laatste zin van het citaat. Het gaat vermoedelijk vooral om de klanten, en ook om de medewerkers die vaak in nauw contact staan met de klanten.

Het wordt interessant om te zien of de MSP daadwerkelijk de grote dromen kan waarmaken, nu de zeggenschap is overgedragen aan een andere organisatie en de MSP onderdeel van een portfolio-bedrijf van die organisatie is geworden.