Backblaze B2 heeft de capaciteit voor het genereren van application keys met een factor 150 verhoogd. Daardoor is het nu mogelijk om per minuut 10.000 application keys per bucket per minuut aan te maken. Het is een feature waardoor duidelijk wordt dat diensten als Backblaze B2 tekort worden gedaan door deze als S3 compatible object storage te beschrijven.

De reden om de snelheid waarmee application keys kunnen worden aangemaakt te verhogen is voor edge toepassingen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om video bewaking, internet of things (IoT) en mobiele applicaties. Daardoor kan het nodig zijn dat er heel veel verschillende applicaties zijn die tegelijkertijd kortstondig een application key nodig hebben om data veilig te uploaden.

Door deze nieuwe toevoeging, als ook de eerder toegevoegde event notifications, is Backblaze B2 wel meer dan alleen een variant van S3 compatbile object storage. Echter hamert het bedrijf er wel op dat juist het zijn van S3 compatible ervoor zorgt dat er geen noodzaak is om bestaande software aan te passen. Daarmee blijft AWS S3 toch de gouden standaard als het gaat om object storage.