Een belangrijk affect van de afhankelijkheid van Amerikaanse hyperscalers is voor Afrikaanse bedrijven dat zij in dollars moeten afrekenen. Bedrijven worden daarom geconfronteerd met relatief hoge wisselkoersen. Ook de devaluatie van lokale valuta heeft daarom een grote impact. Het biedt ook een kans aan lokale Afrikaanse aanbieders, die de mogelijkheid bieden om in lokale valuta te betalen en daarmee stabiliteit bieden.

De nieuwste Afrikaanse cloudaanbieder is de Nigeriaanse open-banking startup Okra, weet Techcabal te melden. Het bedrijf heeft Nebula gelanceerd waarmee het een rechtstreeks concurrent van de grote hyperscalers wil zijn. Als voordelen noemt het bedrijf lagere latencies, voorspelbare kosten door het kunnen betalen in lokale valuta, het gebruik van tier 3 en tier 4 datacenters en het voldoen aan lokale wetgeving op het gebied van dataopslag.

De eerste klanten maken al gebruik van Nebula, en andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een wachtlijst. Andere Nigeriaanse cloudaanbieders zijn Layer3 en Nobus, die dankzij de devaluatie van de lokale naria munt, volgens Techcabal de afgelopen tijd een stevige groei hebben doorgemaakt.