Als er op dit moment één trend is die nog altijd niet teneinde is gekomen, dan zijn dat wel private equity gedreven overnames. Nu is bekend geworden dat The Digital Neighborhood een Deense speler heeft overgenomen die gespecialiseerd is in maatwerk IT-0plossingen. Daarmee krijgt de groep er 60 medewerkers bij, en neemt het aantal klanten ook met driehonderd toe.

Interessant aan de overname is het feit dat de overgenomen partij Consit Gruppen een bedrijf is dat al 25 jaar bestaat. Het past precies in de trend die gaande is. Bedrijven die gefinancierd zijn door private equity, nemen aan de lopende band andere voorheen zelfstandige bedrijven over, om zo het portfolio, maar ook het totale geïnvesteerde kapitaal te laten toenemen.

Daar staat dan ook weer tegenover dat binnen een grote organisatie het mogelijk is om gebruik te maken van de expertise die aanwezig is bij de andere onderdelen. Daarmee onderscheiden overnames van partijen die gespecialiseerd zijn in maatwerk IT-oplossingen zich van generieke IT, die in veel gevallen echt puur lijken te gaan om het laten toenemen van het geïnvesteerde kapitaal en het behalen van een zo hoog mogelijk rendement daarop.