De consolidatie die al enige tijd in de markt gaande is, zet verder door. Vandaag is bekend geworden dat Global-e, dat bestaat uit een ict-dienstverlener en een datacenter, is ingelijfd door Previder. Interessant is evenwel dat uit het persbericht kan worden opgemaakt dat de overname is ingegeven door de wens van de oprichter van Global-e om met pensioen te gaan.

Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter zullen verder gaan onder de naam Previder. Interessant is dat beide bedrijven qua profiel sterk op elkaar lijken en toch complementair zijn. Previder is gevestigd in Hengelo (Overijssel) en heeft daar ook een tweetal datacenters, terwijl Global-e en de datacenters van het bedrijf zich in Rijen (Noord-Brabant) bevinden.

Het is interessant om te lezen, wat Ad Harpers, oprichter en directeur van Global-e stelt over de overname:

Na ruim 35 jaar is het voor mij tijd om de wonderbaarlijke maar ook hectische IT-wereld vaarwel te zeggen. Het is daarbij belangrijk ervoor te zorgen dat Global-e, haar medewerkers én haar klanten, goed terechtkomen. Gelukkig hebben we in Odin Groep en Previder de perfecte match gevonden zodat ik met een gerust hart mijn vertrek kan aankondigen.

Dat herinnert er ook aan dat de consolidatie er ook voor zorgt dat er een heel andere markt is ontstaan. Waar die vroeger nog bestond uit een groot aantal individuele bedrijven, die veelal geleid werden door hun oprichter, of een directie die zelf ook het kapitaal van de onderneming verschafte.

Vandaag de dag staan veel cloud-, hosting- en MSP-bedrijven onder leiding van beroepsmanagers en wordt het kapitaal in veel gevallen verschaft door private equity of andere professionele aandeelhouders. Dat zorgt ook voor een heel andere dynamiek in de markt.