Naast het aanbod van hyperscalers en de geconsolideerde hostingreuzen, zijn er daarbij vergeleken ook nog relatief kleine, maar fijne aanbieders van hosting. Het zijn partijen waar nauwelijks over wordt geschreven, en in alle rust al jarenlang hun propositie steeds een beetje verder ontwikkelen. Een zo’n voorbeeld is xYnta, dat net de Managed VPS Ultra productlijn heeft gelanceerd.

Interessant aan xYnta is dat het bedrijf zich steeds sterker lijkt te richten op het bieden van een hoog service niveau. Het is ook transparant over de prijzen die het daarvoor in rekening brengt. Die prijzen zijn overigens wel stevig. Een service level agreement waarbij er ten alle tijden (24/7) binnen 1 uur wordt gereageerd, kost tenminste 999,99 euro per maand. De goedkoopste variant tenminste een kwart daarvan kost.

Nu heeft het bedrijf de Managed VPS Ultra productlijn gelanceerd, met een vanaf prijs van 199,95 euro per maand. Daarover schrijft het bedrijf in een blog:

Niet simpelweg een snellere server. Onze Ultra-pakketten zijn krachtige servers welke zijn gebundeld met de allerbeste softwarepakketten, prioriteit bij ondersteuning en hulp bij website optimalisatie.

Met de aanschaf van een Ultra-pakket krijgt u direct toegang tot een krachtige server, voorzien van de beste softwareoplossingen voor snelheid (LiteSpeed WebServer), beveiliging (Imunify360 en Plesk Email Security Pro), optimalisatie (CloudLinux Shared Pro) en beheer (Plesk-controlepaneel en WordPress Toolkit).

Daarnaast lijkt de productlijn ook bedoeld voor klanten voor wie het afsluiten van een service level agreement te veel van het goede is, maar wel waarde hechten aan snelle response tijden:

Voor het verlenen van ondersteuning hanteren we in het geval van calamiteiten een prioriteitenladder: klanten met een Service Level Agreement worden als eerste geholpen, gevolgd door klanten met een Managed VPS Ultra-pakket.

Inhoudelijk is het lastig om iets over de dienstverlening van xYnta te zeggen, maar een review van de dienstverlening door een zover ik kan beoordelen onafhankelijke derde partij, waar het bedrijf zelf ook naar verwijst is hier te lezen. De review zelf lijkt vooral te gaan over het product webhosting, maar zegt ook het een en ander over het serviceniveau dat wordt geboden.