Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker onderwerp, door de CSRD-richtlijn moeten bedrijven over hun inspanningen op dat gebied rapporteren en ook klanten stellen steeds meer eisen op het gebied van duurzaamheid aan hun leveranciers. Leaseweb heeft in dat opzicht een grote stap gezet met het behalen van de ISO 14001:2015 certificering.

Dat gaat aanzienlijk verder dan er alleen voor zorgen dat de datacenters die Leaseweb gebruikt met groene stroom worden gevoed. In een persbericht schrijft het bedrijf over het behalen van de certificering:

Tijdens de beoordeling heeft EY CertifyPoint bevestigd dat Leaseweb met succes een milieubeheersysteem heeft geïmplementeerd. Het systeem omvat beleid, procedures en controlemechanismen om organisatiebreed milieurisico’s te beheren, afval te verminderen en een efficiënt gebruik van middelen te bevorderen.

Ook heeft het bedrijf een Green Team dat bestaat uit vertegenwoordigers uit het hele bedrijf. Dit team zorgt ervoor dat milieubewustzijn is geïntegreerd in de bedrijfscultuur en medewerkers in staat worden gesteld om bij hun dagelijkse werkzaamheden duurzamer te werk te gaan.

Inhoudelijk legt Leaseweb daarover uit te werken met beheer en inkoop die groen facilitair is, het over een volledig elektrische vloot voertuigen beschikt en natuurlijk ook 100 procent hernieuwbare energie voor zijn operationele activiteiten gebruikt.