Na eerder de verbinding tussen Dublin en Londen en tussen Londen en Amsterdam te optimaliseren heeft euNetworks nu ook de verbinding tussen Amsterdam en Frankfurt aangepakt. Daarbij is de route tussen beide steden verkort, is er nog maar sprake van 5 in plaats van 7 repeater sites en wordt er gebruik gemaakt van nieuwe moderne glasvezel die voldoet aan de G657A1-standaard.

Kevin Dean, Interim Chief Executive of euNetworks is in zijn nopjes met de geoptimaliseerde verbinding:

This brings substantial new fibre capacity on a highly efficient new system, and new route diversity that avoids existing high-traffic areas. I’m delighted to say that this is the first of a number of innovative construction projects going live in the coming months, which makes it an exciting time for the business and for the industry.

In het nieuwsbericht over de nieuwe “Super Highway” zoals euNetworks de verbinding zelf typeert, staat ook te lezen dat er een lagere CO2-uitstoot door de nieuwe verbinding is. Ook worden GenAI en Machine Learning erbij gehaald. Bij de directe relevantie daarvoor vallen wat vraagtekens te zetten. Die opsmuk is ook helemaal nergens voor nodig, het realiseren van de geoptimaliseerde verbinding is namelijk een heel mooie prestatie.