Wie behoefte heeft aan serieuze rekenkracht om AI-toepassingen mogelijk te maken, kan nu ook bij Digital Ocean terecht. De cloudaanbieder heeft GPU instances (door het bedrijf zelf droplets genoemd) gelanceerd met maar liefst 8 NVIDIA H100 GPU’s. Wie voldoende heeft aan minder rekenkracht kan ook een GPU instance met een enkele NVIDIA H100.

De lancering van de nieuwe GPU-instances door Digital Ocean zet de eerdere blog van concurrent Vultr waarin werd geklaagd over de beperkte beschikbaarheid van GPU’s voor AI-toepassingen opnieuw in een ander daglicht. Het feit dat Digital Ocean GPU-instances met 8 GPU’s lanceert is niet bepaald een indicatie dat alleen de drie grootste hyperscalers er met alle beschikbare GPU’s vandoor gaan.

De GPU-instances met 8 keer een NVIDIA H100 beschikt daarnaast over 160 vCPU’s en 1.920 GiB geheugen. Daarnaast zijn er twee disks met NVMe-storage inbegrepen één van 2 TiB om vanaf te booten, en één van 40 TiB die kan worden gebruikt om data op te slaan die wordt gegenereerd tijdens het trainen van AI-modellen door de GPU-instance.

Er hangt wel een stevig prijskaartje aan de bewuste GPU-instance van $47,60 per uur, er een maand van gebruik maken kost daarom zo’n $34.272. De instance met een enkele GPU kost $6,74 en heeft op bijna alle andere fronten ook een achtste van de capaciteit.