Uit een eerder onderzoek door de Duitse brancheorganisatie Bitkom bleek dat maar 37% van alle Duitse bedrijven het gebruik van een datacenter buiten Duitsland zou overwegen. Het percentage met bedrijven dat daar de voorkeur aangeeft lag zelfs om 99%. Uit een onderzoek onder Nederlandse IT-eindverantwoordelijkheden blijkt dat 45% van hen geen moeite heeft om hun IT aan een buitenlandse partij uit te besteden.

De statistieken en percentages uit beide onderzoeken vergelijken is waarschijnlijk als appels met peren vergelijken. Wat echter wel interessant is, de conclusie dat de reden om niet met een buitenlandse partij in zee te gaan gelegen is in het feit dat men liever in zee gaat met een organisatie die qua DNA en profiel meer met de eigen organisatie matcht.

In dat opzicht is het ook niet heel verwonderlijk dat multinationals met 1000+ medewerkers minder moeite hebben om met een buitenlandse partij in zee te gaan. Echter gaat het evenwel nog altijd om 55% die liever voor een partij uit Nederland kiest, terwijl 73% van de kleinere bedrijven die voorkeur heeft. Hierbij is het dan ook weer opvallend dat deze percentages véél lager dan in het Duitse onderzoek liggen.