Een interessant interview bij Dutch IT Channel met de CEO van Your.Cloud. Dat is één van de door private equity gedreven organisaties, die aan de lopende band Managed Service Providers overneemt. Het is een zusterbedrijf van Your.Online, dat hetzelfde doet, maar dan met bedrijven die webhosting en aanverwante dienstverlening aanbieden.

De titel van het artikel is interessant, namelijk: “Ambitieus Your.Cloud helpt MSP’s hun vrijheid behouden”. In het artikel zelf wordt daar dieper in ingegaan. Een citaat uit het interview dat eruit springt is het volgende:

Ze willen niet opgeslokt worden in een grote groep. Ze hechten veel waarde aan hun eigen identiteit en ze zoeken een manier om vrijheid te behouden en te kunnen blijven ondernemen. Met onze decentrale aanpak bieden wij dat.

Het is een tekst die herinneringen oproept, aan wat door Your.Online werd gecommuniceerd op hun eigen website, dat toen nog Total Webhosting Solutions (TWS) heette:

The local webhosting entrepreneurs keep their autonomy and at the same time can leverage all the knowledge available from peers and coaches. It’s this delicate balance between us respecting each entrepreneur’s independence and the entrepreneur showing unequivocal commitment to jointly winning the Champions League of webhosting.

Sinds deze tekst op de website van TWS stond, is er natuurlijk het nodige gebeurd in de markt voor webhosting. Dat valt dan wel weer samen te vatten met het feit dat er een enorme (interne) consolidatie heeft plaatsgevonden van overgenomen hostingbedrijven.

Er is wel een verschil is tussen een bedrijf dat generieke hostingdiensten aanbied, en bedrijven die zich meer op maatwerk richten. Echter zullen het vooral de (voormalige) eigenaren van MSP’s zijn die vinden dat hun bedrijf zo uniek is, dat een perpetuele eigen, zelfstandige bedrijfsvoering de aangewezen weg is.