De keuze die Europese bedrijven hebben bij de keuze voor een S3-compatible object storage aanbieder is opnieuw wat groter geworden. De Lyve Cloud Object Storage van Seagate is nu ook af te nemen in Frankfurt. Interessant is dat het bedrijf het feit dat de data eigendom van de klant is centraal stelt.

Een tweede belangrijk punt dat Seagate communiceert is het feit dat de prijs van Lyve Cloud Object Storage voorspelbaar is, en de klant alleen in positieve zin een bill shock hoeft te verwachten. De prijs is $9 per opgeslagen TB en verder worden er nergens kosten voor in rekening gebracht.

Ondanks dat in de concurrentie met andere aanbieders van S3-compatible object storage, als ook hyperscalers zelf vooral om prijs draait, zijn ook de geboden features van belang. Het puur aanbieden van opslag zelf volstaat niet als dienst. Een van de zaken die tegenwoordig eigenlijk niet mag ontbreken, en overigens ook aanwezig is bij Seagate, is bijvoorbeeld immutable storage. Dat is onontbeerlijk voor het veilig maken van backups.