Uit een recent onderzoek blijkt dat het gebruik van on-premise datacenters in rap tempo afneemt, terwijl de hoeveelheid datacentercapaciteit van hyperscalers met vrijwel exact dezelfde hoeveelheid toeneemt. Er zijn echter ook alternatieven van enig formaat, waaronder ook DigitalOcean. Het bedrijf heeft zojuist zijn kwartaalcijfers bekend gemaakt. In het bijbehorende persbericht staat een interessante indeling van groepen klanten.

Vooraleerst moet worden gesteld dat DgitalOcean zich profileert als een cloudprovider die zich richt op developers. Dat is ook terug te zien in de segmentering van de groepen klanten die het bedrijf definieert:

  • Testers: users that both (i) spend less than or equal to $50 per month and (ii) utilize our platform for three months or less.
  • Learners: users that both (i) spend less than or equal to $50 for the month-end period and (ii) have been on our platform for more than three months.
  • Builders: users that spend greater than $50 and less than or equal to $500 for the month-end period.
  • Scalers: users that spend greater than $500 for the month-end period.

Nu is een indeling van klanten naar gelang de hoeveelheid die zij maandelijks aan omzet (in jargon, MRR of montly recuring revenue) generen op zichzelf al interessant. Wat daarbij vooral interessant is, dat er boven scalers, die meer dan $500 per maand aan omzet genereren, geen groep is gedefinieerd die nóg meer omzet genereert, zoals een groep die meer dan $5.000 per maand uitgeeft. Een bedrag dat al snel kan worden bereikt door een startup die stevig doorgroeit of in belangrijke mate gebruik maakt van AI.