Microsoft Azure en andere clouddiensten van het bedrijf zijn vandaag getroffen door een wereldwijde storing. Volgens het bedrijf gaat het om een probleem met de netwerkinfrastructuur. Op de statuspagina schrijft Microsoft over de storing:

Network Infrastructure – Issues accessing a subset of Microsoft services

Starting approximately at 11:45 UTC on 30 July 2024, a subset of customers may have experienced issues connecting to Microsoft services globally.

Current Status: We have implemented networking configuration changes and have performed failovers to alternate networking paths to provide relief. Monitoring telemetry shows improvement in service availability from approximately 14:10 UTC onwards, and we are continuing to monitor to ensure full recovery.

Een storing is natuurlijk nooit uit te sluiten, maar het geeft wel te denken. Om continuïteit mogelijk te maken heeft de Azure cloud een groot aantal availability zone:

What is an Azure availability zone? Azure availability zones are physically and logically separated datacenters with their own independent power source, network, and cooling.

Op de statuspagina van Microsoft staat er bij elke availability zone dezelfde melding over de storing. Natuurlijk kan alle apparatuur onafhankelijk van andere datacenters zijn, maar de netwerkconfiguratie is dat duidelijk niet. Het is daarbij ook maar de vraag in hoeverre het mogelijk of wenselijk is om dat te veranderen. Het is qua high availability met meerdere zones echter wel duidelijk de bottleneck, zo toont de storing van vandaag aan.