Naast hyperscalers zijn er ook verschillende andere bedrijven die serieus aan de weg timmeren met diensten die in de basis vergelijkbaar zijn. Een van die bedrijven is Vultr, dat op het gebied van IaaS een pakket met de belangrijkste diensten aanbied om een serieuze concurrent van hyperscalers te zijn. Een zwaartepunt daarbij is computerkracht die noodzakelijk is om AI mogelijk te maken.

Een kleine twee weken geleden heeft Vultr een onderzoek uitgebracht over het gebruik van AI, waarvoor door S&P Global Market Intelligence 1.000 decisionsmakers in de IT zijn geënquêteerd. Wat daarbij vooral opvalt, is niet zozeer de inhoud van het rapport, voor dit platform is het vooral interessant om op te merken dat er de moeite is genomen om ook een Nederlandstalig persbericht uit te brengen over het onderzoek.

Wanneer er wordt gekeken naar het archief op de website van Persberichten.com dan valt op dat er sinds eind vorig jaar regelmatig Nederlandstalige persberichten door Vultr worden gepubliceerd. In het eerste persbericht valt zelfs te lezen dat Vultr de hoofdsponsor was van het “The Future of AI in the cloud” evenement, dat wordt georganiseerd door de Dutch Startup Association.