In de tijd dat hosting nog in opkomst was, tot zo’n tien jaar geleden, waren er talloze kleine en ook grotere hosters die op fora en websites tijdelijke aanbiedingen publiceerden. Veel van die websites bestaan vandaag de dag ook niet meer. Toch zijn er nog een paar websites waar nog meer enige regelmaat Nederlandse servers worden aangeboden.

Ook vandaag de dag is voor wie een nieuwe partij zoekt om één of meerdere servers bij af te nemen, een aanbieding natuurlijk nooit weg. Daarom in dit artikel een overzicht van enkele aanbiedingen die te vinden zijn op Sitedeals, Lowendbox en Webhostingtalk.

Op zowel Sitedeals, als Lowendbox, is een aanbieding van HostSlim te vinden. Wie gaat voor de aanbieding op Sitedeals, krijgt met een kortingscode die ook op de website is te vinden 50% korting op een virtuele server. Op Lowendbox is echter een aanbieding te zien voor een virtuele of dedicated server met maar liefst 75% korting. Die korting lijkt niet alleen voor de eerste maand te gelden.

Een andere aanbieding op Sitedeals, is duidelijk ook geen tijdelijke aanbieding, maar toch leuk om te vermelden dat xYnta managed virtuele servers vanaf €59,99 per maand aanbiedt. Als laatste kan in dat kader nog Webmedia – Nijmegen worden genoemd, dat de website als verkoopkanaal gebruikt, en een lijstje met aangeboden dedicated servers heeft gepubliceerd.

Op Webhostingtalk zijn ook Nederlandse servers te vinden die in de aanbieding zijn. ExtraVM biedt 30% korting aan op virtuele servers. Het is geen Nederlands bedrijf, maar het is mogelijk om een server te bestellen die in een datacenter in Amsterdam zal draaien.

Wel echt Nederlands is Netrouting. Dat een overzicht van cloud optimized virtuele servers publiceert op Webhostingtalk, zonder dat er sprake is van een tijdelijke aanbieding. De bewuste post is al een paar dagen oud, en daarin is later niet alsnog verwerkt dat er op dit moment met een couponcode op de website 17% korting te krijgen is.

Op Lowendbox is een aanbieding te vinden van Royale Hosting, met een deal voor dedicated server. Daarnaast is het ook mogelijk om 10% korting op een virtuele server te krijgen. Een andere aanbod op Lowendbox is van Baboonhosting, dat vooral een overzicht van alle verkrijgbare virtuele servers is. Al is er wel op één specifieke virtuele server een korting van 17% te krijgen.