Bytesnet heeft zijn datacenters in Groningen en Rotterdam van de hand gedaan aan Eurofiber. Daarmee komt het totaal aantal Nederlandse datacenters van Eurofiber uit op acht en geeft het bedrijf naar eigen zeggen verder invulling aan zijn groeidoelstellingen.

Medeoprichter en algemeen directeur Peter de Jong, stelt over het afstoten van datacenters in Groningen (d’ROOT, bouwjaar 2018) en Rotterdam (Spaanse Kubus, 2009):

De markt voor regionale datacenters ontwikkelt zich snel. Er is een toenemende vraag van partijen die hun data geheel of gedeeltelijk in de private Nederlandse cloud willen beheren, zodat ze er zelf fysiek gemakkelijk bij kunnen en ze de garantie hebben dat hun cruciale data ons land niet verlaat. Samen met de exponentiële groei van data, onder andere door AI, ontstaat er een behoefte aan schaalvergroting. Om dit te kunnen realiseren zijn wij op zoek gegaan naar een koper met ervaring, ambitie en financiële slagkracht. We zijn dan ook zeer blij met de overeenkomst met Eurofiber.

De overname van de datacenters past in een trend die al een tijdje gaande is. In het verleden waren het juist cloud- en hostingaanbieders die eigen datacenters opende, tegenwoordig worden datacenters juist weer afgestoten. De toelichting over het afstoten van de datacenters door Bytesnet past daar precies binnen.