De Nederlandse IaaS-aanbieder Worldstream. dat over twee eigen datacenters beschikt, is door private equity-investeerder Freshstream overgenomen. De oprichters blijven blijkens het door het bedrijf uitgebrachte persbericht wel aan als minderheidsaandeelhouder.

Naast het veranderen van de meerderheidsaandeelhouder verandert ook het bestuur van Worldstream. Daarbij gaat het om twee oudgedienden uit de branche. Als CEO zal Ruben van der Zwan dienst doen. Daarnaast zal Eric Boonstra als niet-uitvoerend bestuurder toetreden tot het bestuur van het bedrijf.

De nieuwe eigenaar Freshstream stelt het volgende over de propositie van Worldstream:

Het bedrijf opereert in een snelgroeiende markt en profiteert van een verschuiving van in-house naar uitbestede infrastructuur, groeiend datagebruik en alsmaar complexer wordende gebruiksscenario’s. Freshstream is zeer onder de indruk van de transformatie van Worldstream in de afgelopen twaalf maanden, waarin de marktpropositie verder is uitgebouwd en de organisatie en het bestuur zijn geprofessionaliseerd. Daarbij wordt voortgebouwd op de indrukwekkende groei van de onderneming.

Op dit moment telt het bedrijf nog 70 medewerkers, en beschikt het over twee datacenters. Het is de bedoeling om onder leiding van het nieuwe bestuur de plannen die het bedrijf heeft voor organische groei te versnellen. Een belangrijk feit daarbij is dat de nieuwe eigenaar beschikt over een fonds met een gecommitteerd vermogen van €762 miljoen. Daarmee zal de beschikbaarheid van kapitaal in elk geval geen belemmering zijn om die groei te kunnen realiseren!