Het vergelijken van virtuele servers is nog best een uitdaging. De performance en de exacte mogelijkheden met virtuele servers kunnen sterk verschillen per aanbieder. Gelukkig zijn er ook enkele websites die daarbij behulpzaam zijn. Die maken het aanzienlijk eenvoudiger om een keuze te maken en een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden.

Als er één website is die in dat kader genoemd moet worden, dan is dat Webhostingtalk. Daarbij gaat het om de internationale versie. Er is ook een Nederlandstalige website waarop over hostingdiensten kan worden gediscussieerd maar daarop is nauwelijks meer enige activiteit. Op Webhostingtalk is een forum te vinden dat specifiek is gewijd aan virtuele servers.

De naam van de website VPSBenchmarks beschrijft precies wat het doel van de website is. Om dat expliciet te maken, het gaat om het benchmarken van virtuele servers. Aanbieders moeten wel betalen om mee te worden genomen in de benchmarks, maar dat lijkt niet ten koste te gaan van de onafhankelijkheid van de website. Interessant is dat de website gebruikers tegen betalingen mogelijkheid bied om de door hen zelf gebruikte servers op dezelfde manier te benchmarken.

Als laatste is er de website LowEndBox waar aanbiedingen en nieuws zijn te vinden over aanbieders van goedkope virtuele servers en vergelijkbare hostingdiensten. Daarnaast is er een zusterwebsite genaamd LowEndTalk, met een forum waar gediscussieerd wordt over de verschillende aanbieders en hun dienstverlening.