Naast wereldwijd marktleider als content delivery network, timmert Cloudflare ook stevig aan de weg als concurrent voor hyperscalers. Zo biedt het bedrijf al enige tijd object storage aan die aanzienlijk goedkoper is dan Amazon S3. Het grootste verschil is echter dat Cloudflare geen kosten in rekening brengt voor uitgaand (of egress) dataverkeer.

Bij object storage dienst Cloudflare R2, is nu als open beta, ook een vorm van cold storage toevoegd, met de naam infrequent access storage tier. Standard storage kost op maandbasis $0,015 per GB, terwijl dat bij de infrequent access variant $0,01 per GB is. Daarmee lijkt het aanbod van Cloudflare weer sterker op Amazon S3, dat een heel scala aan vormen van (goedkopere) cold storage kent.

Er zijn wel enkele belangrijke verschillen met standard storage. De minimum opslagduur is bijvoorbeeld 30 dagen. Objecten die binnen die termijn worden verwijderd, worden wel gedurende die hele periode in rekening gebracht. Ook hangt aan het weer ophalen van de data een prijskaartje van $0,01 per GB. Een laatste significant prijsverschil zit er bij API calls, die voor twee soorten operations $9,00 en $0,90 per 1 miljoen calls, respectievelijk dubbel zoveel en bijna drie keer zoveel kosten.

Cloudflare biedt de mogelijkheid om objecten die opgeslagen zijn, na een bepaalde periode automatisch naar de cold storage te verplaatsen. Dat is mogelijk met behulp van object lifecycle rules. Daarnaast is het daarmee ook mogelijk om objecten automatisch na een bepaalde periode te verwijderen.