De hoeveelheid zelfstandige Nederlandse hosters is de afgelopen jaren flink afgenomen. Er zijn echter ook partijen die na de enorme consolidatiegolf in de markt nog altijd zelfstandig zijn. Één van die partijen is Netrouting, dat eerder weliswaar werd overgenomen door een Amerikaanse collega, maar nu onder de oorspronkelijke eigenaar daar weer van is afgesplitst.

Dat het bedrijf als een serieuze speler moet worden gezien, blijkt wel uit het feit dat Nokia in een persbericht spreekt van een “major partnership” met het bedrijf. In dat kader gaat door Nokia 1830 Photonic Service Switch (PSS), 7750 Service Router (SR) en 7220 Interconnect Router (IXR) aan Netrouting worden geleverd.

Feitelijk lijkt er op neer te komen dat Nokia door Netrouting is geselecteerd als nieuwe leverancier van netwerkapparatuur. Wanneer er echter wordt gekeken naar de apparatuur die wordt afgenomen, dan zegt dat ook iets over de omvang van het netwerk en daarmee de activeiten van het bedrijf. Zo wordt de 1830 Photonic Service Switch door Nokia gepresenteerd als een oplossing die ingezet kan worden voor Tier 1 netwerken.

Naast talloze andere criteria om te bepalen of een bedrijf een serieuze speler op het gebied van cloud- en hosting is, kan de inzet van bepaalde netwerkapparatuur daar ook een duidelijke indicator van zijn. De in dit artikel genoemde netwerkapparatuur, is daar een duidelijk voorbeeld van. Dat Nokia daar een persbericht over uitbrengt bevestigt dat nog eens.